Skip to content
Powerpoint notları
- Powerpoint’i kısaca Windows+R tuş kombinasyonu ile çalıştır’ı açtıktan sonra ‘powerpnt’ yazarak açabilirsiniz.
- Sunumlarda öncelikle sunum planından bahsetmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
- Aynı başlık birden fazla slaytta geçiyorsa başlıkları 1,2,3 şeklinde numaralandırmanız sizin ve dinleyicilerin işini kolaylaştırır.
- Akış şeması vb. şekilleri Ekle>>Smartart adımlarından hazır şablon ve şekilleri kullanarak yapmak size zaman kazandıracaktır.
- Sunumlarınıza video veya ses eklemek için yine ekle altında bulunan video ve ses seçeneklerini kullanabilirsiniz. Videoyu ekledikten sonra “video seçenekleri>>kayıttan yürüt” adımlarından gerekli ayarları yapabilirsiniz. Ne zaman başlayacağı, ses düzeyi vs.
- Tasarım sekmesinde hazır tasarımları seçtikten sonra renkler, yazı tipleri ve efektler seçeneklerine de göz atmanızda fayda vardır. Yine aynı sekmede arka planınızı özelleştirebilirsiniz.
- Slayt geçişlerini geçişler sekmesinde seçtikten sonra efekt seçeneklerine göz atabilirsiniz. Bundan sonra geçiş sürelerini ve geçiş seslerini ayarlayabilirsiniz.
- Animasyonlar sekmesinde seçtiğiniz bir nesnenin giriş ve çıkış animasyonlarını belirleyebilirsiniz. Bu sekmede animasyon ekle seçeneğine de bir bakmakta fayda vardır.
- Eklediğiniz bir animasyonu “animasyon boyayıcısı” kullanarak diğer nesnelere de kopyalayabilirsiniz. Her nesne için ayrı ayrı uğraşmanıza gerek yoktur.
- Slayt gösterisini baştan izlemek için F5, bulunduğunuz slayttan başlamak için Shift+F5 tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.
- Sunum esnasında istediğiniz slayta gitmek için sağ tıklayarak “Slayta git” seçeneğini kullanarak hem kolay bir geçiş yaparsınız hem de dinleyicilerin dikkatini dağıtmazsınız.
- Slayt gösterisi sekmesinde bulunan özel slayt gösterisi seçeneği ile aynı slayt içerisinde farklı sunumlar oluşturabilirsiniz. Bu sayede slaytların sadece bir kısmını içeren sunumlar hazırlayabilirsiniz.
- Slayt gösterisi sekmesinden sunumun hangi ekranda gösterileceğini seçebilirsiniz.
- Görünüm sekmesinden “asıl slayt” seçeneği ile asıl slayt üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz. Burada yapılan değişiklikler tüm slaytları etkileyeceği için her slaytta olmasını istediğiniz resim, yazı vb. şeyleri buraya koymanızda fayda vardır. Asıl slaytta farklı seviyelerde düzenlemeler yapılabilir. Ancak ilk sayfaya ekledikleriniz diğer seviyelerin tamamını etkileyecektir.